Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 55-годишния  Г.П.

...
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 55-годишния  Г.П.
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва двама души от РУО-Стара Загора заради принуда с цел имотна облагаа

Окръжна прокуратура – Стара Загора притегли като обвинени 55-годишния  Г.П. и 62-годишната Т.Д. за това, че в интервала от 2017 година до 2023 година в гр. Стара Загора и на територията на обл. Стара Загора, се сговорили да правят закононарушение - насила, посредством което се цели да се набави имотна полза – закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс. Това оповестиха за " Фокус " от институцията. 

Г.П. и Т.Д. са привлечени като обвинени за това, че за интервала от 10.01.2019 година до 25.01.2019 година, в съучастничество като съизвършители, принудили старши специалист в РУО - Стара Загора да извърши нещо обратно на волята си, а точно повторна инспекция в приблизително учебно заведение в гр. Стара Загора за смяна на констатации от осъществена предходна такава, като Т. Д. е злоупотребила с властта си в качеството си на шеф на РУО-Стара Загора – закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 20, ал.2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното произвеждане са извършени дейности по следствието – разпитани са над 30 очевидци, измежду които специалисти в Регионалното ръководство на образованието в гр. Стара Загора, шефове на учебни заведения и други, осъществено е претършуване и непринудено са предадени материални доказателства - счетоводни документи, фактури, предложения, контракти и анекси към тях, мобилни телефони, преносим компютър, флаш памети и други

Действията по досъдебното произвеждане са осъществени на 02.11.2023 година и на 03.11.2023 година на територията на гр. Стара Загора и гр. Казанлък при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на ГДБОП – Министерство на вътрешните работи под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора. 

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Разследването по досъдебното произвеждане е в дейна фаза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР